MLM = Ha átvered az összes barátodat, bekerülhetsz abba a felső 2%-ba, akik meg tudnak élni belőle!

Tisztában vagyok vele, hogy leleményes emberek tömegei utaznak az Ön pénzére, és ehhez nem szégyellnek komoly gépezeteket felépíteni, hogy hazugságaikat elfogadtassák és törvényesnek mutassák be. Ezeket nevezi a törvény pilóta játékoknak, ahol a rendszer tagjai abból kapnak, kaphatnak pénzt ha új tagokat csatlakoztatnak a rendszerhez, és a belépő árát, esetleg a látszat kedvéért kreált virtuális termék vagy szolgáltatás árát,  és a rendszeres általában minimális havi díjat osszák vissza a tagok között, így akik hamarabb csatlakoztak esetleg létrehozták a rendszert sokat kereshetnek, akik pedig, alul vannak, új tagok azok sokat bukhatnak a rendszeren, hisz a befizetett pénzt nem kaphatják vissza, csak úgy ha sikerül másokat is beugratni a lehetőségbe! Az emberek kapzsiságára, hiszékenységére vagy anyagi szükségleteire alapozva, sok ilyen rendszer virágzik jelenleg is, akik azt ígérik, fizessen be csak egy minimális összeget egyszer, s azért ők folyamatosan pénzt fizetnek vissza sokszoros mértékben, csak hozzon új és új embereket akik megteszik ugyanezt, mert sok kicsi sokra megy ugyebár!
S beindul a gépezet, írodnak a jól megfogalmazott, csábító, kis munkával óriási bevételt ígérő emailek –  amik többnyire spam formában kerülnek a postaládák tömegeibe – illetve apró hirdetések, blogok, honlapok, hozzászólások amiknek mindnek egy a lényege, minél több embert átversz annál gazdagabb leszel, vagy
ahogy valaki más fogalmazott: 
MLM = Ha átvered az összes barátodat, bekerülhetsz abba a felső 2%-ba, akik meg tudnak élni belőle! Nem csoda, ha a magyar ember meghallja azt a szót, hogy MLM azonnal behúzza a kéziféket, és a hirdetők zöme így keres munkát: Minden érdekel csak az MLM nem! Gondolom olvasott már ilyet!

Sajnos a magyar valóság rászolgált erre a szkepticizmusra, és hajlamosak emiatt az emberek minden hálózatépítési lehetőséget egy kalap alá venni és elutasítani, pedig ezzel, olyan lehetőségeket is félretolnak amelyek működnek, legálisak, és korrekt stabil passzív jövedelmet biztosítanak azoknak akik részt vesznek benne, vagyis csatlakoznak egy-egy kiváló cég kiváló termékeinek népszerűsítéséhez és fogyasztói hálózatok felépítéséhez konkrét valós termékek formájában. Mivel  jelenleg is olvas, bízom benne, hogy ön is azon kevesek közé tartozik aki nem a mások véleményére, közbeszédekre alapozó életét hanem szeret utánajárni a dolgoknak! 
Hisz a tőzsdéről is az átlagember számára az marad meg, hogy mennyit lehet ott bukni ezért nem kezd bele míg mások hatalmas vagyonokat szereznek ott! A közbeszéd szerint nem érdemes vállalkozni hisz a vállalkozások 80%-a 3 éven belül megszűnik, óriásiak az adóterhek stb. Mások fittyet hányva ezekre a félelmekre sikeres vállalkozásokat húznak fel a semmiből, és lesznek gazdag sikeres emberek! Sorolhatnám még a példákat, hogyan engedik emberek tömegei elmenni maguk mellett a lehetőségeket, amik mindenki számára ott vannak! Ők azok akik mindig távol akarnak tartani másokat a lehetőségektől, amikor meg mégis valaki sikeres és gazdag lesz belőle, akkor átváltanak és azt mondják, persze ő szerencsés volt, mert ott lehetett az elején! Pedig ők is ott voltak, csak ők nem a lehetőséget hanem a félelmeiket látták meg benne!  Nos ön is eldöntheti most, hogy azoknak hisz akik szerint az MLM csak átverés lehet, meg pilótajáték, meg mások beszervezése azért, hogy mi meggazdagodjunk vagy hajlandó meghallgatni olyat aki ebből él meg és semmi ilyet nem csinált és nem tapasztalat meg!       
             
Mivel én ebből élek, bár nem tartozom még a felső 2%-ba, és még soha senkit nem vertem át, egy embernek se okoztam veszteséget, így merészelek az MLM védelmére kelni és ha lehet kitisztítani a képet mi is az MLM és mi alapján érdemes választani, ha nem akar belefutni az előzőekben említett hibákba! A hálózatomba vannak akik hálásak mert megismertettem velük a termékeket amiket megszerettek, és hónapról hónapra megveszik és vannak olyanok akiknek nem jött be és többet nem vásárolnak. Vannak akik már ingyen kapják a termékeket, vannak akik már plusz jövedelmet is keresnek és vannak akiknek nem jött be az üzlet és maradtak fogyasztók vagy talán azt is abbahagyták. DE EGY EMBER SINCS AKI MEGKESEREDETT VOLNA, AKI BÁRMI VESZTESÉGET SZENVEDETT VOLNA EL, VAGY AKI MEGKÁROSÍTVA, BECSAPVA ÉREZNÉ MAGÁT!

Tény, hogy óriási a kísértés, hogy egyesek ügyeskedéssel, manipulációval, túlzásokkal és ferdítésekkel vagy tények elhallgatásával felakarják gyorsítani az MLM-re jellemző, inkább lassú de stabil jutaléknövekedést, így még a nagy régi MLM cégeknél is előfordulhatnak hibák, szándékos ferdítések, és piramis játék szerű elemek! Például akkor, amikor az új belépőket nagy, akár több százezres belépő termékcsomagok megvásárlására veszik rá, természetesen a nagyobb nyereség, jutalék érdekében! Ilyenkor a tagok tulajdonképpen nem a szükségleteiket elégítik ki a termékekkel hanem pontértékeket vesznek meg ami a nagyobb jutalékhoz segíti őket! Ilyen helyeken általában a hó utolsó napján van óriási sorban állás, forgalom, mivel a tagok a kvalifikációhoz szükséges pont értékeket /termékeket/ ilyenkor veszik meg attól függően, hogy az alsó vonalaik, hogy teljesítettek!

A rendszer törvényes, de etikailag megkérdőjelezhető, hisz olyan kiadásokra ösztönzi a belépőket, tagokat amit egyébként nem tennének meg! Olyan termékeket vesznek meg amiket és amilyen áron egyébként soha nem vettek volna meg, ha azt mondjuk kiskereskedelmi üzletben árulnának! Így óriás a frusztráció,mivel ha az üzlet nem megy, nem jön be valakinek akkor azonnal abbahagyja a termékek fogyasztását, vásárlását is, így a hálózat építők feladata újra és újra a kilépett, leállt, csalódott tagok pótlása és a bennlevők motiválása, hogy igenis tartsanak ki és vásároljanak! A nagyobb forgalom érdekében sok cégnél, olyan beépített kényszerek, havi teljesítmény elvásárlások, elvárt saját vásárlások vannak amik szintén afelé viszik a dolgot, hogy a tagok nem a szükségleteik szerint vásárolnak, és nem a maguk tempójában építik az üzletet, hanem az előírtak szerint, mivel nem akarják elveszíteni addig elért eredményeiket, csapatukat és csak így kvalifikálnak a jutalékfelvételre!
Nos ha ezeket a hibákat, és rossz dolgokat félretoljuk, lehámozzuk az MLM rendszerről, akkor viszont egy roppant korrekt és igazságos értékesítési formát, s hosszú távon stabil, biztos jövedelmet nyújtó vállalkozási formát kapunk!Nézzük miért is?
1.    Akárhogy is nézzük 2 dolog van amire a legtöbb embernek szüksége van ha nemcsak létezni hanem élni is akar ezen a földön! Az egyik az egészség a másik az anyagi biztonság! De az élet pikantériája pont az, hogy az emberek többsége pont ezzel a két dologgal nem törődik megfelelőképpen, s csak akkor kezd el velük komolyabban foglalkozni, amikor már gond van, és ezek hiánya kezd erőteljesen megjelenni, vagyis jön egy váratlan betegség, vagy hirtelen eleped a megszokott, és örökké tartónak hitt jövedelemforrás, elapadnak a bevételek vagy súlyosan növekednek a kiadások! Ez az állapot bármikor bekövetkezhet, de a nyugdíjba vonuláskor ez elkerülhetetlen! Azoknak akik nem gondoskodtak időben valami stabil, meg nem szűnő, korlátlan és passzív jövedelemforrásról, ami akkor is pénzt hoz ha már nem tudunk vagy akarunk aktívan dolgozni! Ezért úgy gondolom, hogy nem lehet kérdés, hogy van-e szüksége plusz pénz forrásra, és hogy ennek megteremtésébe soha sincs alkalmasabb idő mint a MOST, mivel a szükség idején már késő vetni, akkor már működő pénz forrás kell!
Az álmait a legtöbb ember hajlamos visszavágni, és sokszor a jó a legnagyobb ellensége a legjobbnak! Így ha jelenleg viszonylag jól él, lehet, hogy úgy gondolja nincs szüksége lehetőségre, pedig az élet sokkal több jót, bőséget, és szabadságot tudna adni mint az a jónak tűnő állapot, amit esetleg most élvez, arról nem is beszélve, hogy a jónak sokszor egy nap alatt vége lehet, egy baleset, egy betegség, vagy a válság illetve az elbocsátások elszaporodása miatt! De így van ez az egészséggel is! Amíg látszólag egészséges az ember addig valahogy túl magabiztos és úgy gondolja ez mindig így marad akkor is ha nem tesz érte semmit! Amikor viszont beüt egy hirtelen jött váratlan betegség, akkor hirtelen várja el a megoldást és csodákat vár az egyébként megelőzésre ajánlott vitaminoktól, táplálék kiegészítőktől! Ezért nagyon találó ez a mondás, hogy az emberek többsége 40 évig feláldozza az egészségét hogy pénze legyen, majd  40 év után kénytelen feláldozni a pénzét, hogy egészsége legyen! 
De sajnos ilyenkor már sokszor nem pénz kérdése a dolog, a gyógyulás pénzen nem megvehető! Ezért az MLM cégek által forgalmazott. magas minőségű termékekre óriási igény van, és egészen más olyasmit megvenni amit a reklámok a média javasol pénzért, mint olyasmit amit esetleg egy barát rokon vagy ismerős mutat be, ami neki már bevált és használt hasonló problémára mint amiben mi vagyunk! A valós és hiteles termék tapasztalatok adják a tényleges MLM cégek sikerességének alapját! Míg egy TV reklámmal a hatástalan esetleg káros vitaminokat is el lehet sózni a fogyasztóknak, addig ,ha valami rossz és hatástalan azt senki se ajánlaná, így az MLM cégek mind a kiválóságra és a magas minőségre törekednek!

2.  Megállapíthatjuk tehát, hogy egészségügyi és pénzügyi megoldásokra mindenkinek szüksége van, és minél hamarabb kezdi el valaki ezeket alkalmazni, használni annál nagyobb esélye van a gondok megelőzésére!
Nézzük most mik azok a próbálkozások amikkel az emberek átlagosan, megpróbálnak változtatni ezen az állapoton!
Az egészség területére most nem mennék bele, hisz ez a bemutató elsősorban üzletről szól, de azért itt is vannak olyan dolgok, amik sok embert félrevezetnek, mint például az : Elég sok gyümölcsöt és zöldséget enni, vagy sportolni kijelentések vagy a TV reklámok által hirdetett eléggé megkérdőjelezhető hatású, mechanizmusú szintetikus vitaminok.
A bevételek növelésére történő igyekezetek is elég ellenmondásosak és kétségesek!

Nézzük röviden mivel próbálkoznak általában az emberek, hogy anyagilag sikeresek legyenek, vagy egyszerűen túléljék a válságot:
-   A legrosszabb amit tehetnek, ha beletörődnek a helyzetükbe, és megpróbálják azt a bizonyos nadrág szíjat egyre keskenyebbre húzni. A kérdés ezt meddig lehet?
-    -  Többet dolgoznak, többet vannak távol a családjuktól, több bőrt próbálnak magukról lehúzni. Sajnos a tapasztalat az, hogy a legtöbb helyen hiába növeli valaki a teljesítményét nem kap érte több pénzt, és a jövedelem se követi arányosan a befektetett munka mennyiségét!
-   -  Többet tanul, ami jó és hasznos dolog, de a legtöbb munkahelyen nagyon minimális amivel honorálják ezt, és messze nem kap annyival több fizetést mint amennyivel több tudást és ismeretet megszerzett birtokol!
-    -  Szerencsét próbál, lottózik, sorsjegyet kapar de tudjuk mekkora esély van rá, hogy valaki így jusson pénzhez! Sokkal inkább elviszik a pénzt az ilyen szerencsejátékok!
-   -  Bankba teszi a pénzét a kamatért, ami gyakran kisebb mint az infláció így igazából semmi pluszt nem hoz.És persze ez csak azok lehetősége akiknek van mit betenni a bankba!
-    -   Szintén csak az ő számukra lehetőség a tőzsde ahol valóban óriási nyereséget lehet elérni ha van befektetni való pénze, de legalább akkorát lehet bukni is, és mindent elveszíteni egy perc alatt!
-  Nos ezek után egyetlen lehetőség van ami elvileg mindenki számára elérhető és ez egy vállalkozás indítása lenne!
A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy bárki vállalkozhat, de nagyon kevesen tehetik meg, és akik meg is próbálják azok közül 80% 3 éven belül megszűnik, csődbe megy! Egy sikeres vállalkozás elindításához nem csak sok pénz kell ugyanis, hanem megfelelő információ és tudás ami hozzásegít ahhoz, hogy olyat és annyiért tudjon előállítani vagy szolgáltatni amire folyamatos igény van és amit öntől akarnak majd megvenni! És ha ez meg van még mindig nincs meg a válasz arra, hogy mi lesz ha hirtelen lebetegszik és nem tud aktívan részt venni a munkában, és ha nem dolgozik nincs forgalom, nincs bevétel, vagyis ön nélkül nem működik a vállalkozás. Ebben az esetben a jövedelme aktív vagyis csak akkor van ha dolgozik, ellentétben a passzív jövedelemmel ami akkor is jön ha épp nem tud vagy nem akar dolgozni! 

EZÉRT MEGÁLLAPÍTHATJUK, HOGY A MEGOLDÁST CSAK EGY PASSZÍV JÖVEDELEM TERMELŐ VÁLLALKOZÁS JELENTHETI, AMIT RÁADÁSUL NAGYOBB BEFEKTETÉS NÉLKÜL EL LEHET INDITANI. EZ PEDIG CSAK EGY VAN AZ MLM!
Mik is a legfontosabb tévedések ami miatt sokan elutasítják élből az MLM munkát!

1.  Az MLM hagyományos értelemben nem mondható munkának, ha a munka valaki számára a fix fizetésért való állást jelenti! Sokkal inkább nevezhető egy vállalkozási formának mert tulajdonképpen az is!  Amikor tehát valaki megbotránkozik azon, hogy munkát ajánl egy cég és a belépésért fizetni kell, akkor csak arról van szó, hogy az illető sose volt szabad ember, mindig pénzért eladta az idejét, és fogalma sincs arról, mit jelent befektetni, vállalkozni és kockázatot vállalni! Bár megjegyzem ma már egy jobb álláshoz is kell befektetés, hisz nem jelenhet meg akármilyen ruhában egy munkahelyen és az elvárt képesítéseket, is sokszor saját költségen kell megszereznie az alkalmazottnak!

2.  A legtöbb ember azonnali gyors bevételt akar, és pont azért keres munkát mert nincs pénze! Az MLM viszont olyan mint a vitaminok, melyek nem gyógyítják a betegségeket, hanem a megelözést segítik. s az MLM sem gyors segély a pénztárcák feltöltésére, hanem azt mutatja meg, hogyan vessen és hova ahhoz, hogy a későbbiekben mondjuk 1-2 év múlva bőséges legyen az aratása! Ezért az MLM-be nem a szükség, a munkahelyi elbocsátás idején kell belekezdeni, hanem akkor mellékfoglalkozásként amikor még ott van a látszólag stabil alkalmazotti bevétel!

3.    Sokak szerint az MLM csak arról szól, hogy el kell tudni adni termékeket, és beszervezni minél több embert, kezdve a barátokat, ismerősöket, a családot stb.
Ilyenkor mondják azt, hogy ők nem akarnak anyagi hasznot húzni a barátságokból és nem áldozzák fel kapcsolataikat a nagy üzlet oltárán! A dolog ellentmondása csupán annyi, hogy ezek a barátok a pénzüket idáig is ott hagyták valamelyik multiban vagy boltban annak nyereségét növelve és költötték el valamelyik reklám hatására vagy behatására idegen embereknél! S mivel mi nem merünk, akarunk rájuk hatással lenni, így ezt a pénzt továbbra is gyakran silányabb, egészségtelenebb termékekre költik el, olyan cégeknél ahol senki se fizet azért amiért a termékeit fogyassza! Az MLM megmutatásával tehát nem elvenne pénzt a barátjától, hanem megmutatná neki azt a céget amelyik például fizet azért ha az ő kávéját fogyassza és ajánlja másoknak! Ön tehát nem a barátja vásárlásából gazdagodik meg, hanem a cég azért ad pénzt önnek, mert segített egy új fogyasztót találni, s ezt a pénzt ehhez nem reklámra kellett költenie!


4.  A leggyakoribb vád, mint a bevezetőben is emlitettem a piramisjáték elnevezés! Mit is takar ez? Azt, hogy a rendszer piramis formájú és akik fent vannak, azok keresnek, kereshetnek csak sok pénzt, a többiek alul csak becsapott áldozatok akiknek pénzéből gazdagodnak meg a csúcson levők! Aki alul vannak azoknak esélye sincs feljutni és nem kereshetnek soha annyit mint akik az elején csatlakoztak!
Ha alaposabban megnézzük akkor azonban csak 2 ilyen rendszer van amire ez igaz! Az egyik a hagyományos vállalatok a másik az állami nyugdíjrendszer!!
Míg az elsőben az alkalmazotti tömegek adják a piramis alapját és az ő munkájukra épül, abból részesedik a vezetőség egyre szükülő köre a vezérigazgatóig vagy tulajdonosig addig a másikban az egyre csökkebő számú aktiv kereső rétegnek kellene eltartania a piramis tetején egyre gyarapodó nyugdíjas réteget!
Ezzel ellentétben az MLM gyakorlata azt mutatja, hogy vannak akik ott voltak a kezdeteknél,az elején csatlakoztak de nem tudtak mit kezdeni a lehetőséggel, és nem lettek sikeresek és vannak akik évekkel később léptek be, de hozzáállásuknak, befektetett munkájuknak köszönhetöen hamar nagy eredményeket, forgalmakat generáltak így magasabb jövedelmi színtre jutottak mint a felettük levő szponzorok! Számtalan eset bizonyítja, hogy az MLM-be nincs olyan, hogy késő csatlakozni hisz talán pár százaléka az emberiségnek még csak az aki tag egy egy hálózatban!
A jövedelem egyértelműen csak a forgalomtól függ, és nem a poziciótól így aki ma kezd az is kereshet még többet mint egy régi tag aki nem olyan ügyes vagy aktív!
A LEGNAGYOBB MLM ELLENES FELVETÉSEK CÁFOLÁSA UTÁN VÉGRE NÉZZÜK MEG, HOGYAN IS KERESHETNE PÉNZT ÖN IS EBBEN A SZAKMÁBAN!


Mi az MLM?
Az MLM alapötletét az a felismerés adja, hogy egy termék elégedett fogyasztója a terméket feltehetően továbbajánlja, s így ő maga személyesen, közvetlenül részt vesz az értékesítésben. Ez alapján, mint ajánlót, az általa „értékesített” termékek után bizonyos javadalmazás illeti meg. Amennyiben az ő vásárlója a saját vásárlás nyomán a terméket ismételten sikeresen továbbajánlja, s ebből következően újra vásárlás és fogyasztás történik, a tovább-ajánló személyeket jutalék illeti meg, és az eredeti ajánló ebből a jutalékból is jutalék-részesedést kap.
Ily módon egy sikeres, többszintű fogyasztói-értékesítői hálózatot maga alá építő egyén komoly jövedelemre tehet szert.

Miért jó ez a cégnek?
Általában szinte minden MLM-ben forgalmazott termék az átlagnál kiválóbb minőségű, tiszta, természetes. környezet kímélő és takarékos illetve hatékony, rengeteg kutatás előzi meg piacra dobásukat! Emiatt természetesen az áruk is inkább a prémium kategóriába tartozik és ha arra még rárakodna a sikeres forgalmazáshoz szükséges reklám, marketing költség, a drága bemutató termek , a felbérelt sztárok rezsije, az importőr, nagyker, kisker árrés stb akkor olyan drága lenne, hogy az emberek nem tudnák megvenni bármennyire is érzik hogy ez valami nagyon jó dolog. Ezért találták ki a termék és a fogyasztó közötti út lerövidítésére és a felesleges költség rárakodások csökkentésére a hálózati értékesítés, multi level marketing csúnya nevén az MLM értékesítési formát.

Mi is ennek a lényege? 
A cég nem bízza a véletlenre a vásárlást, nem rakja ki a viszonylag drágább, prémium minőségű termékeit üzletek polcaira  tudva, hogy az emberek információ hiányában automatikusan az olcsó termékeket keresik és nem nyit saját márkaboltokat, hogy ott drága rezsi mellett próbálja az embereket becsalogatni és vásárlásra rávenni! 
Ehelyett a cég előállítja a kiváló minőségű termékeket, kiépíti az infrastruktúrát a termékek fogyasztókhoz való eljuttatására és olyan embereket keres akik ezt a lánc szemet alkotják, vagyis akik odavezetik az embereket a céghez és bemutatják nekik a lehetőséget, hogy hol vehetik meg azt a bizonyos terméket! Ezek az emberek nem házaló ügynökök akik árulják a termékeket, nincs raktárkészletük, hanem csak egy dolguk van fel hívni a figyelmet a cég termékeire valamilyen lehetőleg korrekt és sikeres formában! A többi pedig már a cég dolga vagyis ha már megvan a kapcsolat , beregisztrált a vevő akkor a cég számlázza ki a termékeket, a cég oldja meg a házhoz szállítást, ő vállalja a garanciát és ő tartja mindezt számon, értékelve és jegyezve, hogy az a bizonyos vevő kinek a segítségével talált a cégre és lett vásárló! A reklámokra és egyéb előbb felsorolt kiadásokra költhető pénzt pedig inkább szétosztja ezeknek a szorgalmas embereknek munkájuk arányában! S mivel ezek az emberek nem csak vevőket hoznak, hanem más olyan embereket is akik pénzt szeretnének keresni ilyen tevékenységgel ezért a cég ezt azzal honorálja, hogy azok után is fizet jutalékot akik úgy nevezett mélységben vásárolnak, hisz végső soron ők is valamilyen szinten de a legfelső szponzornak köszönhetik, hogy megismerkedhettek a céggel, a termékkel és az üzleti lehetőséggel!

Tulajdonképpen az emberek szempontjából is hasonló a dolog. 

Mi az előnye az MLM - nek a fogyasztó szempontjából? 
A fogyasztó szempontjából mindenképp előny, hogy így olcsóbban juthat a termékekhez  természetesen itt figyelembe kell venni az ár-érték arányt és általában bővebb tájékoztatást útmutatást kap, mintha csak egy boltban levenné a polcról a megfelelőnek vélt terméket! Az igazi haszon azonban azoknál csapódik le akik megértik a rendszer lényegét, és elkezdenek maguk köré fogyasztókat, hasonló gondolkodású embereket gyűjteni, és az így felépülő fogyasztói hálózat után elkezdenek jutalékot gyűjteni és kapni. Ez a belefektetett munkától függően akár pár év alatt havi milliós nagyságra is nőhet , ahogy a gyakorlat igazolja, ez nem fikció!
Miért is gondoljuk úgy, hogy az MLM a legigazságosabb és legnagyszerűbb pénzkereseti lehetőség, passzív jövedelem forrás amit bárki kortól, nemtől , végzettségtől függetlenül meg tud csinálni bárhol és körülményektől függetlenül! 

1. Általában, hagyományos vállalkozásokhoz képest elhanyagolható összeggel el lehet kezdeni, nincs veszteni való, a befektetés rizikó faktora minimális! 
2. Az MLM a legjobb másodállásként, munka mellett elkezdhető munkalehetőség! Nem kell abbahagyni a főállást, a jelenlegi pénzkereseti lehetőségünket!
3. Nincs ranglétra, főnök kötelező munkarend, és tempó nincs fix fizetés! Bármikor megelőzheted jutalékod és üzleti szinted mértékében a felsővonalad, szponzoraidat és ennek ők még örülnek is! Egyetlen főnök van saját magad  talán ez a legnagyobb hátrány  mivel az emberek 80%-a a kisebb ellenállás irányában halad, vagyis nehezen lép ki a kényelmi zónájából!
4. Az MLM lehetővé teszi, hogy a nap 24 órájában pénzt keres, mivel a munkatársaid a világ bármely pontján, bármely időzónában lehetnek!
5. Az MLM sokkalta többet adhat az embernek mint a pénz! Értékes emberi kapcsolatokat, személyiség fejlődést, magas fokú üzleti és pénzügyi képzettséget stb 
6. Egyedül az MLM adhatja meg, hogy akár 5 év után nyugdíjba menj és semmit se csinálj de mégis jön a pénz! Örökölhető passzív jövedelemforrást biztosít!

Mivel az MLM értékesítési forma egyre népszerűbb, ezért egyre több cég tér át erre az ajánlási rendszerre és vezeti be a hagyományos értékesítés helyett vagy mellett.
Vannak azonban az elején is említett vadhajtások is, ahol a pusztán haszon szerzésen alapuló, az emberek kapzsiságára építő pilóta játékokat bújtatják MLM köntösbe! Van ahol van valami lényegtelen termék, általában valami virtuális internetes formában, vagy van ahol nyíltan csak pénzt szednek be, irreális hasznokat nyerseséget ígérve a befizetőknek! Ezért ha valós passzív jövedelem termelő forrást szeretnénk elindítani, ahol semmilyen vesztesség nem érhet minket, és a cég még akkor is létezni fog, amikor elkezdenénk kapni azt a passzív jövedelmet akkor érdemes nagyon átgondolni milyen MLM céghez csatlakozunk, és hova fektetjük be pénzünket, időnket energiánkat és persze erkölcsi tőkénket is!
Hisz ha olyan cégbe hívjuk barátainkat ismerőseinket ahol veszteség éri őket akkor ezzel magunkat is lejáratjuk, többet nem hallgatnak ránk!

Ha nem akar zátonyra futni, és olyan cégbe munkát fektetni, ami pár év múlva megszűnik, vagy kivonul az országból, akkor fontos, hogy a kezdeteknél jó döntést hozzon!

Mi alapján válasszunk tehát  MLM  céget a munkánkhoz?

Ez egy olyan kérdés, amit nem érthetnek azok, akik még nem vettek részt korábban MLM-vállalkozásban. Pedig a sikerünknek ez egy igen meghatározó része, sőt a szempontok ismerete megkímélhet bennünket rengeteg kudarctól, csalódástól és anyagi veszteségtől is. A főbb szempontokat megtalálhatod Nógrádi Bence "Mikor Leszel Milliomos? II." című, ma már klasszikusnak számító könyvében. A könyvben leírt szempontokat vettem alapul, ezeket rangsoroltam és kiegészítettem a saját szempontjaim alapján.
Ezeknek a szempontoknak alapján mutatnám be azt a céget, lehetőséget amivel mi foglalkozunk, akiket képviselünk és természetesen mi jelenleg a legjobb lehetőségnek tartunk szerény kis hazánkban, bár nagyon sok kiváló termékeket forgalmazó MLM céget ismerünk, illetve tudjuk, hogy vannak első látásra többet fizető cégek. De a magasabb jutalék mellett gyakran ott találjuk a magas indulási költségeket és magas teljesítmény elvárásokat is amit az embereknek csak viszonylag kis csoportja tud vállalni és teljesíteni!
A mi lehetőségünk akár a kis emberek nagy üzlete is lehet, de a már sikeres, vállalkozó szellemű rétegek is megtalálhatják benne a jól jövedelmező üzleti lehetőséget! Jelszavunk, hogy ezt te is meg tudod csinálni!

De mielőtt belekezdenénk az előnyök felsorolásába kezdjük az elején!
1.    Stabil, tőkeerős cég több éves múlttal: 
Bár jelenleg is több fiatal cég van aki az elsőségre tör, és megpróbálja a régi nagy MLM cégeket leírni, magát pedig az MLM új korszakának, a jövő vezető üzletének beállítani, mégis szerintem nagyon fontos szempont, hogy milyen régi és mennyire tőkeerős a cég és fent van-e esetleg már a tőzsdén, így adatai ellenőrízhetőek, ugyanis gyakori, hogy ígéretes új cégek az első 1-2 évet nem élik túl. Tehát olyan céget keress, amelyik már több éve sikeresen működik. Azt vizsgáld meg, hogy hány országban van jelen, mekkora létszámmal és mekkora forgalmat bonyolítanak. Természetesen joga van és létjogosultsága az új cégeknek is. Senki se zárhatja le az MLM piacot, de aki ilyen friss céghez csatlakozik, annak tisztába kell lennie azzal, hogy ez olyan, mint a tőzsde! Szerencsés is lehet, mert a kezdeteknél csatlakozott, de óriásit bukhat is , és minden munkája kárba veszhet, ha pld egy „nagyot akar a szarka nem bírja a farka MLM kezdeményezésbe botlik! Sajnos Magyarországon tanúi lehetünk az elmúlt években ilyen tündökléseknek és bukásoknak bőven!

A DXN 18 éves történelme alatt több, mint 100 országba jutott el, 5millió regisztrált tagja van amiből 20 ezer orvos,  és a cég - mivel a Kuala Lumpuri tőzsdén jegyzett vállalat - összes gazdasági jelentése elérhető a cég honlapján: 
http://dxn2u.com/. A 2011-es évben a részvények ára 300%-os növekedést mutatott, köszönhetően a cég terjeszkedésének és egyre nagyobb forgalmának! A DXN jelenleg a 40. helyen szerepel egy rangos felmérés szerint az MLM cégek rangsorában – míg az ázsiai régióban sok helyen az elsők között tartják nyilván.

2.    Elérhető vezetők - kiváló ügyfélszolgálat: 
Szintén elsődleges szempont, ugyanis a megbízhatóságot, megkérdőjelezhetetlen stabilitást jelenti és kiváló kiszolgálást feltételez. Ha küldesz a központba egy emailt (van-e ilyen email-cím?), akkor arra kapsz-e választ? Van-e hazai központ, vagy legalább egy magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat létezik-e a cégnél? Milyen módon és mekkora költségekkel jutsz a rendelt termékekhez? Ha reklamációd van van-e kihez fordulni? És egészségügyi termékek esetén van-e orvosi támogatás, akitől tanácsot lehet kérni? Vannak MLM cégek amiknek nincs magyarországi elérhetősége sem, s megadott állítólagos külföldi iroda telefonját se veszi soha senki! Ne várjon túl sok jót ilyen cégtől!

Itthon üdítő színfolt a DXN ebből a szempontból: a cég európai központja Budapesten található és az ügyfélszolgálata kiválóan, több nyelven végzi a törzsvásárlók kiszolgálását, háttér-támogatását. A cég teljes mértékben legálisan, a hazai törvényeknek és az Uniós előírásoknak is megfelelően működik és ma már - a környező országokkal együtt - több, mint 50 egységből álló, a törzsvásárlóit ellátó és kiszolgáló központtal, úgynevezett Service Centerrel (SC) áll szerződésben. Ezek a SC-k a környékükön élő törzsvásárlóknak postaköltségtől mentes árú-átvételét biztosítják.  Itthon jelenleg 20.000.- Forintos megrendelés felett (akár többen is rendelhetnek közösen) előre utalás esetén, ingyenes házhoz szállítással áll a cég a törzs vásárlói segítségére. A helyi SC-vel nem rendelkező országokba a futárszolgálat néhány nap alatt kiszállítja a megrendelt árút. A szakmai felügyeletet tanácsadást a maláj cég ganoterepeutája, és hazai gyógynövény szakértők támogatják.

3.    Alacsony költségű induló csomag és képzési költség: 
Ez egy olyan lényeges pont, amely azt a fontos kérdést is eldönti, hogy mennyien tudnak csatlakozni, illetve van-e kockázata a csatlakozásnak?  Az első szempont, hogy ami ingyenes, azt senki nem becsüli meg. Illik ide egy régi mondás, ami így szól: "ingyen sajt csak az egérfogóban található". Viszont ha irreálisan magas a beugró, akkor az riasztó lehet és erősen redukálja a célpiacot. Különösen vigyázni kell az olyan cégekkel ahol azt javasolják „várják el”, hogy a szinteket előre vásárolják meg a tagok a nagyobb és gyorsabb haszon érdekében! Szintén vigyázni kell azokkal a cégekkel, amelyeknél aránytalanul sok pénzt kérnek a képzésért.
Egyszeri 5.000 Forintos regisztrációs költséggel számolhat az, aki a DXN-t választja és ezért egy életre-szóló tagságot kap mindenki. Ezt soha többet nem kell megújítani, és a további tagság feltétele egyetlen termék megvásárlása egy naptári évben. Természetesen, akik jutalékra tartanak igényt , azoktól a minimális elvárás a személyes 100 pont illetve minimum 200 pont csoport forgalom, de aki igazán üzletet akar építeni, annak ez a valós havi szükségletét se fedi le, így aki a cége termékeit kezdi el használni minden területen annak a 100 pont sose lesz kérdés! A kávé, kakaó, tea vagy a tisztálkodási szerek lecserélése a DXN termékeire máris fedezi a havi 100 pontot. Ez a havi 20-22 ezer forintos kiadás átcsoportosítás a DXN üzlet egyetlen „fenntartási költsége” aminek másoltatása eredményeként akár 6-7 számjegyű jövedelemre is szert tehetünk, úgy hogy ez a cég felé befolyó költség sose lesz több!

Természetesen nálunk is van lehetőség gyors indulásra, egy plusz 30% kedvezményt adó 500 pontos csomaggal de ez csak egy opció és azoknak ajánlott akik már rendelkeznek értékesítési, és hálózatépítési tapasztalattal és így gyorsabban akarnak komolyabb jutalékokat elérni!

A hazai DXN hálózatban az összes online képzés, a webkonferenciás tájékoztató és bemutató-rendszer, valamint a letölthető anyagok ingyenesen állnak a hálózatépítők rendelkezésére. Abszolút hálózatépítő-barát és lehúzás-mentes a képzés. Ami pedig valóban színt folt a hazai MLM hálózatok között, a „mókusvakítás” mentes , őszinte és show-mentes rendezvények!

   4. Legyen a termék vagy szolgáltatás a világ vezető trendjei közt és valós szükségleteket elégítsen ki!
Egy termék akkor jó ha napi szükségleteket elégít ki, nem hosszú életű. El tud fogyni, így az emberek minden hónapban vagy héten pótolni akarják! Jó ha már meglévő igényeket elégít ki, és nem valami olyant kell eladni az embereknek amit idáig nem fogyasztottak, használtak! Ellenkező esetben ha „nem megy az üzlet” akkor az első az lesz, hogy a terméket nem veszik meg többet! A DXN forgalmi adatai egyértelműen azt bizonyítják, hogy a termékeinket nem a pontérték, a jutalékfelvétel feltétele, a kvalifikáció miatt veszik meg az emberek, hanem azért mert szeretik, ha nem erős ilyet mondani, akkor azért mert szinte függővé válnak tőlük. Kávé függőkből, ganodermakávé függők lesznek. A vásárlások egész hónapban folyamatosak, mert szükségleteket elégítenek ki, és nem csak a pontérték miatt veszik őket általában az utolsó napokon!
Az embereket nem kell marketingfogásokkal, egészségügyi mérésekkel, ijesztgetésekkel rávenni a fogyasztásra, és új kiadásokra a költség vetésből, csupán a meglévő fogyasztásukat /kávé kakaó tea szappan sampon stb…/ kell átcsoportosítani a saját vállalkozásuk termékeire!
Azt hiszem nem szorul sok magyarázatra miért optimális termék a kávé !
- a kávé a világon legnagyobb mennyiségben eladott termékek közül a második az olaj után!
- a kávé a legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital a víz után!
- a társadalom több mint 70%-a kávézik, de a vendégek miatt a legtöbb háztartásban ott van a kávé!
- az emberek többsége elfelejti reggelente bevenni a táplálék kiegészítőjét, de a kávéját senki se felejti el bevenni!
- Értékesítési technikák, lezárási trükkök, manipulációs rendezvények helyett a meghívási folyamat egyszerűen abból áll, hogy meghívjuk az embereket megkóstolni egy másfajta finom de egészséges kávét!

5.    Korrekt jutalékrendszer (marketingterv):
Ennek részleteibe nem mennék itt bele csak néhány előnyét emelném ki:
-     Nincsenek beépített kényszerek, mesterséges ösztönzök, a DXN felnőtt emberként kezeli a tagokat és hagyja, hogy mindenki olyan tempóban építse üzletét ahogy akarja vagy tudja!
-       Nincs nullázodás, a pontok kumulálódnak és nem vesznek el. Nincs kötelezően előírt határidő a szintek elérésére, s így nincs kiesési lehetőség sem! Soha nem eshet vissza a  már elért szintről, nem vesztheti el a csapatát!
-       Ha a hó utolsó napján is ér el egy új szintet, nem a következő hónaptól, hanem már attól a hónaptól a magasabb színt jutalékát kapja!
-    Többfajta jutalék van mely ösztönzi a vezetők nevelését és emellett a világforgalomból is ad passzív jövedelmi részesedést!
-       A kiemelkedő teljesítményeket minden évben luxus utazásokkal jutalmazza a cég!
-   A vállalkozás havi „fentartási költsége” ami végül is a személyes fogyasztás átcsoportosítását jelenti csupán olyan 20-22 ezer forint, amit egyébként is elköltene hisz a DXN előtt is megvette minden hónapban a kávéját , a teát kakaót, szappant sampont vagy bőr ápolási termékeket vagy esetleg a patikai vitaminokat. De azok a boltok cégek ezért nem fizettek önnek!
Ha megnézzük, hogy egy kb 22000Ft ból elindítható és fenntartható vállalkozással akár egy éven belül 6 majd 7 számjegyű jövedelmet tudunk realizálni akkor, úgy gondolom nem kérdés minek van nagyobb értelme ma Magyarországon. Több milliós befektetéssel hagyományos vállalkozást indítani óriási bukási kockázattal, vagy minimális befektetéssel, kockázat nélkül független MLM vállalkozást felépíteni!

6.    Használható és könnyen érthető információs anyagok és mindenki számára elérhető képzések:
A DXN óriási hangsúlyt fektet az online képzésbe, tiszteletben tartva ezzel, hogy az embereknek nincs eleinte pénze arra, hogy offline képzésekre, rendezvényekre utazzanak és járjanak és belépőket fizessenek. A legtöbb képzés online és ingyenes, a negyed évenkénti sikerszeminárium pedig valóban tartalmas, informatív és nem merül ki ünneplésben, kitűzök osztogatásában és show elemekben mert sokak számára nem szimpatikusak az ilyen tapsikolós rendezvények! A DXN tudatosan vigyázz rá, hogy a tagok ne költekezzék túl magukat, de ha igénylik plusz pénzes képzéseket is szervez illetve biztosít pénzes oktatási anyagokhoz is kedvezményes hozzáférést!

7.    Legyen nemzetközileg építhető:
A DXN a világ legtöbb országába szállít ki termékeket, és több mint 44 országban van saját lerakata, irodája! Az üzlet az egész világon építhető, így bárhol lép be valaki az Ön üzletébe, az ugyanúgy beszámít a forgalomba és ugyanúgy kap utána jutalékot! Az európai DXN ezt a munkát jelenleg 11 nyelven igényelhető ingyenes professzionális honlap webáruházzal támogatja! S mivel az Európai piac megnyitása még előttünk áll, ez egy olyan lehetőség ami szerintünk ritkán adatik meg az ember életében!
Mi megláttuk ezt a lehetőséget 3 éve mikor elindult a magyarországi üzlet s ma már látjuk, hogy amit akkor álmodtunk az ma már valóság, de még csak a kezdet! Célunk, hogy minél több embernek segítsünk elérni az egészsége és anyagi élete területén kitűzött céljait, és olyan MLM rendszert építsünk fel ami nem csak egy elit, üzletkötői réteg számára biztosít magas jövedelmet, hanem olyan eszközöket ad mindenki kezébe, hogy a hétköznapi átlag emberek, nyugdíjasok, gyesen lévő anyukák, diákok és minden társadalmi réteg meg tudja vele csinálni a maga kis vagy nagy üzletét! Hisz tudjuk, hogy vannak társadalmi csoportok ahol már a havi plusz 50 ezer forint kiegészítés is óriási segítséget jelentene! De ugyanakkor a rendszer azt is biztosítja, hogy aki vagyont akar teremteni, az havonta több millió forintot majd eurót is megkereshessen vele!
Köszönöm figyelmét és, hogy végighallgatott!
Bízom benne, hogy sikerült eloszlatnom a hamis információkat, előítéleteket és nem fogja a jövőben azt gondolni, hogy ez a rendszer abból áll, hogy minél több embert sikerül átvernie annál gazdagabb lehet! Ezt hagyjuk a TV reklámoknak és a politikai pártoknak.
Ennyi volt dióhéjában a mondanivalóm, remélem meggyőztem arról, hogy nincs igazán indok ami miatt ne csatlakozna! Gondolja át és ha úgy érzi megér annyit ez a lehetőség, hogy kipróbálja magát benne, és adjon egy esélyt magának az anyagi felemelkedésre, akkor kérjem feltétlenül keressen, hogy megbeszéljük az elindulás módját lehetőségeit!

No Response to "MLM = Ha átvered az összes barátodat, bekerülhetsz abba a felső 2%-ba, akik meg tudnak élni belőle!"

Megjegyzés küldése